09.08.2013

Bringebær i laaaange baner

I dag har vi vært på Wølstad Gartneri og plukket bringebær. Tenk.. at midt på Sunde er det et gartneri som har gigantiske marker med bringebær-busker som du kan komme og plukke av - og jeg har ikke vist det før nå! Var faktisk Katrine som tipset meg om det. De var der i går og var så fornøyde at vi tok turen i dag.
Du kan forhåndsbestille og få din helt egen rekke med busker å plukke fra (folk plukket i kasser). Eller du kan gjøre som oss - drop inn! Da plukker du fra de tre nærmeste rekkene og bærene er litt mindre enn de andre rekkene. Men vi syntes ikke de var små i det hele tatt. Store, gode, ferske, norske bringebær - nyplukket. Det blir jo ikke bedre <3
Du får kurver til å plukke i, og så koster det ca 25 kroner for en kurv (det går på vekt). Det er jo ingen ting!!! I butikken kjøper du en kurv som er halvparten så stor, med bær som er så modne at de mugner i løpet av natten til 30-35 kroner. 
Solen skinte og det fantes ikke vind. Det var helt utrolig mye, flotte bær, så vi plukket haug på kurvene våre. 3 stooore kurver med bringebær betalte vi 83 kroner for. Tenk det; 27 kroner kurven.. To er blitt fryst og en er blitt spist opp ;)
I tillegg solgte de hjemmelaget saft, bringebær og rabarbara. Vi elsker hjemmelaget saft her i huset, så vi kjøpte med oss en med bringebær. Saften kostet 60 kroner. Alltid kjekt å støtte det lokale. Den var knall god! Godt over halvveis allerede, det var jo så godt og varmt ute i dag.
Er du glad i bringebær anbafaler jeg deg å ta en tur <3
 
Bildedryss fra selvplukken:










- Anette -

2 kommentarer:

  1. Hvor er dette på Sunde?? Jeg bor jo her men vet ikke om det? -Grete-

    SvarSlett
    Svar
    1. Vi ble også ganske overrasket over at vi ikke hadde fått dette med oss før.
      Men det ligger rett bak ESSO'en, på vei mot Friheim. Når du kjører mot Friheim er det godt skiltet :)
      Gleeeed deg hvis du skal gå - knall gode bær :)

      Slett