08.05.2013

Sykkel, eller ikke sykkel?!? DET er spørsmålet..

Om to måneder har Noah bursdag, og da har vi snakket om å kjøpe sykkel med to hjul til ham - med støttehjul selvsagt.. Nå har det seg slik, at Noah er veldig glad i flasken sin. Hadde det vært opp til han, kunne han nok drikket seg mett på melk (favoritten) eller vann (det han får mest). Men nå er han snart fire år, så da er det stopp!!
Egentlig tåpelig at vi ikke har tatt kampen før, men det har bare ikke blitt til. Simen er også, selvfølgelig, veldig glad i flasken sin. Men dette er nok mest fordi Noah er det. Slutter Noah, tror jeg Simen også kommer til å slutte.
Jeg har jo nevnt tidligere at guttene spiser lite. Og da Noah var mindre ga vi han faktisk "mat" på flaske for og i det hele tatt få i ham noe. H-melk med fiber. Han slukte det og sov godt om nettene og vi hadde "god" samvittighet for vi viste han hadde fått i seg noe hvertfall.
Men tilbake til sykkelen.. Vi snakket om at Noah kanskje kunne kjøpe seg en tohjulssykkel selv og betale sykkelen med flaskene sine?! Dette har vi nevnt for Noah og han har veldig lyst til det. Litt dumt kanskje å kjøpe sykkel til han rett før han fyller året? Men det er jo en fantastisk måte å bli kvitt flaskene på da!? Er det for tidlig for en fire-åring å få tohjulssykkel? Hva synes dere?? HJELP!!
De har jo ikke akkuratt peiling på fart, trafikk, farer og slike farlige ting i den alderen. Men vi hadde vel egentlig bare tenkt oss her ute i gatene. Har jo hørt skrekk historier om små barn som faller på sykkelen, men samtidig kan vi jo ikke bandasjere dem inn og beskytte dem for mye heller. Men kanskje fire år er litt tidlig? Blir veldig glad for litt synspunkter - på forhånd takk! :)
Drømmesykkelen til Noah. Sykler en liten tur rundt på Intersport hver gang vi er på madla ;)

- Anette -

3 kommentarer:

  1. Eg syns ikkje han e for liten.. 4 år må vel vêr ein fine alder å få sin første sykkel, så lenge han har hjelm, støttehjul og e under oppsyn ;) eg hadde jaffal aldri reagert på det.

    SvarSlett
  2. Helt enig med Katrine!! Gi ham sykkel. Det gjorde vi med våre barn og fungerte bra. - Grete -

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk for svar!!
      Hadde vel egentlig bestemt oss for at det passet fint nå, men så fikk vi høre en skrekk-historie av verste sort. Og da blir du ofte litt betenkt :/
      Men det blir nok sykkel. Føler han er ganske klar for det!
      Og hjelm og oppsyn er en selvfølge :)

      Slett