21.03.2013

Matkurs med Margit Vea, del 2

Tenkte jeg skulle prøve å korte ned litt på alt det kjekke vi fikk vite, lære og smake i går med Margit Vea.
Dette var et matlagingskurs beregnet på småbarnsfamilier, altså sund og god mat til barna våre. Men det er selvfølgelig godt for alle og enhver :)

Dette er hva hun lagte, og som vi fikk smake på kurset:
- rødbetedipp
- tsatsiki
- kald havregrøt m/eplemost
- sprø musli
- sunt "sjokolade" pålegg
- italiensk salat
- majones
- brokkoli- og blomkålsuppe
- torsk m/kokos saus
- laks m/sitron og soyasaus
- strimlet kål og gullerøtter m/soyasaus (varm)

Med andre ord fikk vi smakt på litt av hvert og jeg kan med hånden på hjertet si at det smakte kjempe godt alt sammen! Noe av det mest spennende, og praktiske, var den kalde havregrøten og musli'en. Dette passet ypperlig for oss her i huset. Vi er glad for mat som lages kvelden før og er spiseklar neste morgen. Det er sunt, godt, tidsparende og noe nytt på frokostbordet.

Kald havregrøt med eplemost:
Bland havregryn og eplemost sammen til en røre (6 dl havregryn og 4 dl eplemost). Bruker du lettkokte gryn, må du gjerne beregne noe mindre eplemost. Legges i kjøleskapet og kan stå natten over. Neste morgen rører du inn 1-2 dl gresk yoghurt og et halvt raspet eple. Rist mandler og valnøtter i pannen. Hakkes i små biter. Strø hakket nøtter over havregrøten og hell til slutt over litt akasie honning. En god og mektig frokost :)

Musli med masse godbiter:
Her står du fritt til å bruke det du vil. Jeg laget det selv i dag og brukte; havregryn, linfrø, gresskarkjerner, solsikkekjerner, hakka mandler og valnøtter. Deretter smeltet jeg en ss smør i en god dl vann og helte også oppi en god ss akasie honning. Bland musli og "smør-blandingen" sammen og fordel det ut på et stekebrett med bakepapir. Settes midt i ovnen, 140 grader ca. 40 min. Rør en gang når halve tiden har gått. Kjempe godt til gresk yoghurt eller yoghurt naturelle. Jeg helte, også her, over litt akasie honning og tilsatte økologiske rosiner. Nam nam... Kjempe godt!!

Var det noe som fristet?? Det ble hvertfall en slager her i huset. Både av de store og de små. 

Her er noen av kokebøkene hennes. Selv har jeg Lettlaget barnemat. Kjempe god :) Gå gjerne inn på bloggen hennes her for masse gode tips!
 Margit anbefaler økologisk. Og jeg skjønner godt hvorfor..
 Musli.
 Musli.
 Smaksprøvene.
 ALLE ville selvfølgelig smake.
 Smaksprøvene.
 - Anette -

2 kommentarer:

  1. Nam nam! Prøve mæ på musli tenke æ ;)

    SvarSlett
    Svar
    1. Den e rågod! Pluss, du velge jo sjøl ka du vil ha oppi :)
      Har nettop lagt ferdig ein te store musli blanding, for den fysste e spist opp.
      Anbefales sammen med gresk yoghurt og akasie honning! :)

      Slett