05.07.2014

Oppsummering fra Danmark

Javel, det er nesten en uke siden vi kom hjem, men på grunn av sykdom og manglende internett har jeg ikke hatt tid, før nå, til å legge bildene over på data'en. Jeg skriver litt kort om alt vi gjorde. Så om noen skal til Danmark skal dere få litt kjekke tips her :)

Colour Line
Vi kjørte bil til Kristiansand for å ta Colour Line over til Hirtshals. Kjøreturen gikk greit, men enda greiere var båtturen. Det var butikker å kikke i, nok av cafe'er eller restauranter til å spise i, tax free, lekerom for de små, et filmrom for de små, internett om bord (mot betaling) og turen tok ikke mer enn 3 timer og 15 minutter. Disse timene gikk veldig, veldig raskt. Kaptein Kid (båtens maskott) hadde show for de små med blant annet tegnekonkurranse og skattejakt - og Noah vant tegnekonkurransen! :) Denne båten anbefales sterkt! Vi betalte 780 kroner for oss fire, en personbil og vi kjøpte plasser på båten. Vi visste ikke hvor fult det kom til å være, men plassene trengte vi ikke bruke. Nok av plasser ellers.

Kjøre bil i Danmark
Ha GPS! Vi syntes det var vanskelig å kjøre bil og lese skilt i Danmark. Vi var nok litt naive og trodde det skulle stå skilting mot Billund eller Legoland, men det var det altså ikke før du var knappe 20 minutter fra byen at navnet dukket opp på et skilt. Det stod ikke skilting mot de store byene som alle har hørt om, kun småbyene du var på vei mot. Å holde motorveien gikk helt fint, da vi først fant fram, men å vite hvor du skulle kjøre av var verre. Men det er kanskje bare oss. Pluss vi var ikke helt forberedt på at det skulle ta så lang tid å kjøre. Brukte nesten 4 timer til Billund, selv hadde vi regnet med 3? Jaja, det gikk greit tross flere omveier.

Legoland
Dette var uten tvil hovedattraksjonen! Dette var virkelig gøy, for både store og små. Skal du kjøre bil må du betale 50 kroner for å parkere, og vil du leie vogn til de små må du betale 60 kroner for det (10 kroner tilbake når du leverer vognen). Alle aktivitetene var selvfølgelig gratis når du først var kommet inn. Vi var der i slutten av juni, og det var mye folk, men aldri så mye at du følte du konstant gikk i kø. Det lengste vi stod i kø var nok 15-20 minutter, men det skjedde ikke så ofte. Mye gøy for de små. Karuseller, kino, tog, biler, akvarium, båter, lego by og lekeplass som så ut som en duplo by :) Mye gøy! Flere plasser å spise, og her var det aldri kø. Verdens største legobutikk var også gøy å kikke i :) Du har lov å ha med medbrakt, og glem for all del ikke badetøy om dere er der på sommeren. Det var absolutt en favoritt! Ikke bassenger, så voksne kan stå og se på, men fult av vannspruter, rutsjebaner, skip du kunne klatre på mm.
Vi hadde to dager i legoland, og det var like kjekt begge dagene :)

Kjøbenhavn
For en koselig by! Vi var heldige, for vi fikk bo hos Marte som bodde midt i sentrum. Da guttene var lagt hadde vi stuen for oss selv og kunne spise eller se film. Mat og drikke var utrolig billig. Nesten så billig at jeg fikk hakeslipp. Vi kjøpte alle ingrediensene til en stor taco middag (type kjøttdeigpakke på 700 gram), brødmat og drikke og diverse. 320 kroner! Ikke så stive priser ute på restaurantene heller. For å gi noen eksempler som jeg husker; en kartong med vin kostet 120 kroner. En pakke med sukkerfrie kjekt kostet 13 kroner, et brød kostet 15 kroner og kjøttdeigen som var 700 gram kostet 24 kroner. Ikke akkuratt slik som hjemme.. Vi var en dag i parken - og den var stor! Kjekt å springe og leke, men der var også en lekeplass som var inngjerdet. En dag gikk vi til stranden, men da hadde vi litt kald vind. Så vi ble ikke så veldig lenge. Mye shopping muligheter hvertfall. Angrer på at jeg ikke kikket mer i butikkene. Alt er hundrelappen (og mer) billigere enn i Norge.
Det er forresten dyrt å parkere bilen her. Heldigvis for oss, visste Marte at det var gratis å stå parkert på universitetet. Vi satte bilen der da vi kom og hentet den ikke igjen før vi reiste hjemmover. Det er travelt og kaotisk å kjøre bil i København. MANGE sykler som du har vikeplikt for selv om du har grønt lys.

København Zoo
Isbjørn, løve, apekatter, kuer, kaninlandsby, seler, papegøyer - you name it! Det var dype groper mellom gjerdene og dyrene, men i luftavstand følte du at du nesten kunne ta på dyrene. Det var litt for nært synes jeg. Også synes jeg ikke at dyrene hadde så stor plass til å boltre seg på. Guttene likte veldig godt å kikke på dyrene, og vi var heldige med været, så vi var der i noen timer. Også her i zoo'en kostet det 60 kroner å leie en tralle til de små. Her kjørte vi ikke bil, da Zoo'en lå midt i centrum.

Lalandia
Et lekeparadis for de små. Her er det bowling, skøyting, badeland, spillehall, butikker, klatring mm innendørs. En sikker vinner om du skal være uheldig med været. Kun 5 minutter kjøretur fra Legoland og det var også aktiviteter utendørs. Vi gikk kun i badeland. Dette var helt supert. Vannsklier for de store og vannsklier for de små. Kun to basseng var så dype at de små ikke kunne stå i bunn. En kjempe stor lekeplass midt i badeland med sklier, vannkanoner, vannleker og sitteplasser. Et paradis for dem som liker å bade :) Vi kom ikke før klokken var 14, og det var ikke mye folk da vi var der. Vi slapp med andre ord å stå i kø. Vannet var akkuratt passe varmt. Det var også et stort utendørsbasseng. Store garderober, men lang kø i dusjene.

Fjord Line
Vi valgte å ta Fjord Line hjem igjen. Fjord Line bruker 9,5 timer over, men du reiser om natten og den kjører til Tananger i Stavanger. Båten skulle kjøre klokken 21.30, men vi fikk kjøre ombord på båten 40 minutter før avgang. Dette var fantastisk for oss med barn! Vi hadde, selvfølgelig, leid en lugar og gikk rett opp og la to søte, trøtte små. Etter å ha gått på tax free'en hver vår gang, la også vi oss ganske tidlig. Det var store bølger da vi reiste, men vi klarte alle å sove godt likevel. Problemet kom heller dagen etterpå. Jeg var så båtsyk at du vil ikke tro det! Jeg skjanglet da jeg gikk og var greit kvalmen. Men jeg syntes det var en flott båt og det var jo super flott at den kjørte oss helt til Stavanger. Flotte restauranter, butikker, barer, oppholdsrom, filmrom, mini casino, lekerom.. Jeg tror absolutt vi kommer til å reise fra og til Stavanger med Fjord Line neste gang vi reiser. Guttene våre er ikke særlig glade i å kjøre bil, og ikke jeg heller. Å få en sovepause på veien var tipp topp!

Håper dere ble litt klokere? Det var hvertfall en fantastisk tur, og det er absolutt ikke siste gang vi reiser til Danmark på familieferie :)











- Anette -

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar