30.11.2014

Pepperkakehus resultatene

YES! Gled dere.. haha..

Vi ankom Jone og Rebecca kl. 19.30. Hadde med oss overnattingsutstyr (tannkost og dyner) og guttene. Vi sov over alle 4 :) Like greit. Slapp vi fikse barnevakt og slapp å betale taxi'en hjem ;)

Vi ble 4 lag; Mats & Kristine, Jone & Rebecca, Ådne & meg og Glenn Magnus (Vibecke kunne ikke komme). Reglene var: det måtte være en bygning. Elllers stod vi helt fritt. Vi hadde 2 IKEA pakker med pepperkakedeig til rådighet, og det aktet vi alle å bruke. Lite visste vi om at det kunne bli et problem.. Vi hadde skyhøye forventninger alle sammen, og både Parisertårnet, slott, borg, kirke, museum var bygninger som ble nevnt. Jadda.. haha..

Vi hadde ikke laget skisser på forhånd (Lesson learned til neste år) så det gikk en god del tid på dette. I tillegg til at vi ikke begynte før klokken var 21.30. Ådne og meg tabbet oss ut med at vi ikke kjevlet skikkelig ut, så platene/veggene/takene våre ble alt for tunge. Vi klarte dermed ikke å feste dem skikkelig. Så vi valgte heller å bare la huset stå (uten tak) og så droppet vi skråbygget og klokketårnet som egentlig skulle stå ved siden av.. Yes, vi hadde greie planer vi også ;)

Det var fantastisk gøy og er absolutt en tradisjon vi kommer til å fortsette med :) Siden det var første gang, visste vi jo ikke om alle hindere som kunne oppstå - som at 22 brett skulle stekes i samme ovn... At det fort kan ta 1 time å lage skisser + klippe dem ut eller at 1 pakke med pepperkakedeig er MER ENN NOK PER HUS! Det tar alt for lang tid om det skal brukes mer enn 1 pakke.

Vi hadde nok alle sett for oss vannfontener, blinkende lys, farga melis til pynt, levende små nisser som skulle springe rundt og kaste opp snø (kokosmasse altså...) og minst 2 etasjer på bygget, men.. Den gang ei.. 


Det ble selvfølgelig tatt bilder av husene våre. Rebecca tok bildene og la dem ut på facebook med tittel, men ingen visste hvem som hadde laget hvilket. Nå var det bare å hanke inn stemmer. En like tilsvarte en stemme. Dere skal selvfølgelig få se verkene våre, og jeg er rmelig sikker på at dere aldri, noensinne har sett lignende pepperkakeverk :) haha..

Det var forresten Mats og Kristine som vant med "Villa Sukkertoppen" :) GRATULERER! Dere fortjente å vinne :)




Meg og Ådne's verk: Dagen etter stormen

#Nailedit


Jone og Rebecca's verk: Jul med Hulken
 

 Glenn Magnus's verk: Ullanhaugstårnet

Vinnerverket til Mats og Kristine: Villa Sukkertoppen :)



- Anette -

4 kommentarer:

  1. Hahaha, fantastiske pepperkakehus!! Det får bare bli som det blir har jeg lært etter hvert, hehe

    SvarSlett
  2. Så sykt løye! Ha ha ha :)

    SvarSlett