23.01.2017

Tusen tenner på gang

Jeg vet, jeg vet. Ingen har tusen tenner (for dere som tok det helt bokstavelig), men noen ganger er det akkurat slik det føles. Som om lillegutt skal få hele munnen full av tenner. Når en er kommet går det jo bare noen uker før neste kommer, og som oftest kommer de i par. Slik er det i hvert fall her i huset..

Lillegutt er nå 14 måneder gammel og har 12 tenner. Selv synes jeg jo dette er mye, men egentlig tror jeg det er like normalt som å ha 3 tenner i denne alderen. Eldstemann hadde fått alle sine 20 tenner da han var 1,5 år, og mellomste likeså. Så vi er vandt med MYE TENNER! Hvorfor "klager" jeg egentlig på dette? Jo, fordi: tenner går ut over nattesøvn, humør, apetitt og hodepine!

Nattesøvn: selvfølgelig klarer jo ikke lille å sove skikkelig når det er tenner som, bokstavelig talt, ligger og lurer under tannkjøttet. De kommer såvidt opp, du kan kjenne konturen av dem under tannkjøttet for så, på mystisk vis, være borte senere på dagen. Noe så plagsomt! Og når natten nærmer seg, ja da kommer de(n) søren meg opp igjen. Hvordan er det mulig?! Og hvor irriterende er vel ikke det. Du har en liten gutt som skriker og klager om natten fordi han har vondt i gommen. Minimalt med søvn og utallige ganger må du inn på soverommet og klappe, stryke, roe ned og gi tytten. For av en eller annen grunn faller tytten alltid ut av munnen når tennene kommer??? Mystisk...

Humør: det sier seg vel selv, at verken mor eller barn (i dette tilfelle velger jeg å utelukke far) er i godt humør etter en våkenatt - eller fem! Er dere klar hva som skjer med deg når du ikke sover? Du blir sint, klagete, sur, trøtt, irritert og går rundt i en boble. Minstemann blir også sur og sutrete, og da er det så ekstra gøy for mor å hele dagen få lov til å bære, roe ned, prøve å gi mat og være glad rundt den lille. Hyling, sutring, grining og kasting av mat (gjerne på deg) blir en del av hverdagen.

Apetitt: Hvilken apetitt? Den lille spiser jo ikke, for han har vondt. Mor spiser heller ikke, for den lille bare hyler, griner, sutrer og klager om hun prøver å sette seg ned på stolen UTEN ham på fanget. Og om han sitter på fanget kan du banne på at han skal velte alt som står foran seg av glass og tallerken og grise maten med hendene. Nå tenker du gjerne at mor kan jo bare spise når lille hviler, men nei: lille hviler ikke når han får tenner!

Hodepine: et resultat av alt over.

Takk GUD for at lille er så deilig søt <3 Da blir det hele mer verdt alt slitet mens tenner pågår. Og vi vet jo alle, at når en tann (eller to) er kommet opp er det jo lenge til neste gang. I hvert fall noen uker...


- Anette -

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar