16.01.2017

En helg i vinterland

God mandag! 
Vi har vært i Sirdalen i helgen, og gjett om vi har kost oss!? DET været, DEN hytta og FOR en gjeng! Det kan faktisk ikke bli bedre :) Kom opp til vinterland med unger som holdt på å sprekke av glede for å endelig få boltre seg i snøen. To spente foreldre som gledet seg til å være sosiale sammen med 8 andre familier og ikke minst - sosiale kvelder i lag. Med andre ord; forventningen var på topp. Og de ble jaggu innfridd også. Kanskje ikke så vanskelig når dette var det som møtte oss:


Hytta var stor med god plass til alle mann. Vi var faktisk så mange som 36 personer!! 18 voksne og 18 små fra 0-7 år. Helt utrolig. Jeg har faktisk vært på denne hytta da jeg var liten, og det var morsomt å komme tilbake å se hvordan det så ut nå. Mye var likt, mye var nytt og mye husket jeg ikke igjen.. hehe.. Det er ca 25 år siden jeg var der sist. Fikk det meg til å høres gammel ut eller..? ;) Hytta er gammel, men utrolig koselig. På kvelden, da ungene var lagt, samlet vi voksne oss i storstua. Knask på bordet, musikk i bakgrunnen og fyr i peisen. Det var virkelig koselig. Måltider spiste vi sammen og for å si det slik: vi fikk masse god mat i helgen!


Lørdagen gikk vi til trekket. Våre eldste to fikk snowboard til jul, og dette måtte prøves. En liten strek i regningen var det selvfølgelig at barnetrekket ikke gikk. Teknisk feil. Vi dyttet dem likevel opp noen runder og eldstemann fikk bli med Ådne opp i fjelltrekket. De syntes begge det var gøy, men syntes en time- halvannen var nok. Tilbake på hytta ble vi møtt med lavvo og terrasse kos. Ikke en sky var det på himmelen og full sol. Ungene stod på ski, akte, hoppet i snøen og koste seg. 

Søndag morgen var kald! Det hadde vært nedi 22 kuldegrader på natten, og det merktes i en så stor hytte. Det ble fyret i peisen, og da solen endelig tittet opp krøp også temperaturen opp. Men det var fortsatt kaldt! Rundt 13 kuldegrader. Ungene var derimot eksemplariske og koste seg flere timer ute i snøen. Det ble fyret i lavvoen og pølser ble grillet/stekt. 


For min del kunne vi godt vært der en hel uke. Helt sikkert for ungenes del også ;) Men det var en herlig glede i det å komme hjem til hvite gater her hjemme også! Vi er så heldige som har en så god gjeng som organiserer og inviterer til slike helger. Kun ett ord kan oppsummere helgen - FANTASTISK!

- Anette - 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar