17.03.2016

Ny vegg med kalkmaling

Egentlig lyver overskriften litt, for vi har ikke fått en ny vegg. Vi har fornyet veggen og dermed ser deg helt ny ut ;) Vi har endelig fått fingen ut og tatt tak i det vi ønsker å fornye her hjemme. Og la meg si det slik - It´s looking good! Det kommer seg for hvert prosjekt vi fullfører, og jeg kjenner at jeg trives mer og mer i huset :)

Et av våre nyeste prosjekter er da altså denne kalkveggen. I barndomshjemmet mitt hadde vi en vegg på kjøkkenet som var mur. Det var vel strengt tatt mur som var malt på en vegg, men veggen fikk da et veldig røft look, og jeg har ALLTID ønsket meg det samme! Nå har altså lady kommet ut med en ny maling - Lady minerals, som er en kalkmaling. Du maler den direkte på veggen og veggen får en røff og tøff look. Fra før hadde vi en lys gips vegg, og vi malte bare direkte på den. Resultatet er (synes vi) fantastisk! Utrolig lett maling å jobbe med. Det gikk derimot 4 ganger så mye maling som det står at en trenger på spannet, så litt dyrere enn forventet ble det. Men vi skal male to vegger til i huset med samme type maling, bare i forskjellige farger. Så avskremt er vi slettes ikke!

Om du for eksempel ønsker å male på kjøkkenet eller badet, altså i nærheten av vann, er det lurt å avslutte med en primer. Da blir veggen "vannfast" og tåler en sprut. Bare vær obs på at da blir også fargen en nyanse mørkere. Med en gang vi begynte å male så det ut som om fargen vi hadde valgt oss var mørke, mørke grå, men det tok ikke mer enn 15 minutter før malingen var rimelig tørket og den virkelige fargen kom til syne. Vi malte med pensel og strøkene var korte og "rufsete". Litt sånn hulter til bulter om dere skjønner. Ikke lange, fine drag med andre ord. Det stod også på spannet at ett strøk kunne være nok. Vi måtte ha to.

Vi er kjempe fornøyde med resultatet som sagt, og synes vi fikk en helt ny vegg i stuen. Nå mangler vi bare å få opp alle bildene som skal få pryde veggen :)

Hva synes dere??

 Dette er altså slik veggen så ut før vi begynte. Etter vi var ferdige, valgte vi å lukke igjen alle skapene.

 Malingen ser ganske mørk ut når den er våt, i forholde til når den er tørr. Den tørker ekstremt fort!

Slik ser det altså ut nå. Nå må vi bare få bildene opp på veggen, så er vi ferdige med denne seksjonen ;) Fint, eller hva??

- Anette -

4 kommentarer:

  1. Utrolig fint! Likte også at dere lukket skapene. Ble mye ryddigere! Så at de brukte dene malingen i Tid for hjem på TV. Ble fint der også!

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk! :)
      Vi er veldig fornøyde :) og det ble MYE ryddigere med lukkede skaper ja. Utrolig hvor mye som samler seg opp.

      Slett
  2. Oi, så kult det blei :-)

    SvarSlett