03.09.2016

Barnetriathlon

Hei alle! Dette har vært en suuuuuuuper travel uke, da jeg plutselig hoppet tilbake på jobb (som vikar) hele uka. Utrolig gøy å være tilbake i jobb, men er fortsatt glad for at jeg har en god stund igjen hjemme med lillegutt <3 

Meeeeen, det var ikke det jeg ville nevne. Guttene, de to eldste, har i dag fullført sitt første barnetriathlon! Tenk det #stoltmammaass
Triathlonet gikk av stabelen på Sola i formiddag. Guttene var meldt på i mini-klassen begge to (de som er født 2009-2011) og har både svømt, syklet og sprunget. Og la meg bare si det slik: dette ga mersmak! Vi kommer garantert til å melde dem på neste år også! Hoho.. Gleder oss allerede!

Jeg måtte forhøre meg på forhånd om hvor høyt lista lå, for ingen av våre to svømmer skikkelig enda. De klarer å holde seg flytende, men de skulle svømme 25 meter, og jeg måtte bare vite litt om selve gjennomførelsen. Etter å ha snakket med dem, forstod jeg raskt at dette var et opplegg som er ment for å glede barna. De fikk lov å bryr baderinger/flyteelementer når de svømte. Om de trengte det/ville det kunne de ha på støttehjul og vi foreldre (eller andre voksne) fikk lov å holde dem i hånden gjennom hele løypa om det hadde vært nødvendig. Det var med andre ord et opplegg som var på barnas premisser. 

På forhånd visste vi at guttene måtte gjennomføre 25 meter med svømming, 400 meter med sykling og 100 meter med løping inn til målstreken. Fantastisk, tenkte vi. Dette var overkommelig. I tillegg var det gaver til ALLE deltakerne, uansett hvordan du klarte deg i løpet. De fikk startnummer som måtte festes på en t-shirt og de fikk badehette med klubbens logo (tempo). Bare dette i seg selv var jo supert syntes våre to :) men da de sprang over målstreken stod det en mann og ga dem medalje (av typen sjokolade i gullpapir), en tøff, rød t-shirt og ikke minst - gratis inngangsbillett til kongeparken!! Gjett om de ble stolte eller!!

Slik ble det gjennomført:
Aller først måtte vi plassere syklene utenfor svømmehallen. Hjelm, sko, et håndkle og startnummer ble hengt klart på sykkelen. Deretter gikk de inn i garderober og gjorde seg klare til svømmedistansen. 10 og 10 barn svømte om gangen, og vi foreldre hoiet og heiet av full hals. Etter å ha svømmet 25 meter bar det rett ut, ikke noe tørking eller skifting. Bort til sykkelen, på med startnummer, hjelm og sko og avgårde på sykkel med våt badebukse og dryppende hår. De syklet kjempe bra (Simen lærte seg å sykle denne uken!!) og gjennomførte sykkeldistansen med glans. Sykkelen ble parkert på anvist område og videre tok de bena fatt og sprang alt de kunne de siste 100 meterne. Det stod arrangører langs hele løypa og viste vei og hjalp alle som trengte litt hjelp. Den ene etter den andre sprang, stolte og slitne i mål, og mottok verdens flotteste premier med rak rygg. Det var faktisk ganske rørende å se dem :) De var så stolte av egen innsats. 

I morgen skal vi altså i kongeparken og guttene gleder seg nesten like mye som mamma'en og pappa'en ;) Og tenk: de har meldt skyfritt og 19 grader!!

Det gledes!! 

 
 
To spente gutter før start!

   
 
To våte, men utrolig stolte gutter som nettop er kommet over målstreken :)


- Anette -

2 kommentarer:

  1. Gratulerer til guttene, og den stolte mammaen😉 Veldig bra opplegg!!!

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk, takk! 😄🙌🏻
      Ja, dette va et kanon opplegg!! Glede oss te neste år! Dokkor og må glede dokkor 😉 Mini klassen e fra 0-4 år 👏🏻👏🏻

      Slett